En Kuralları Of Çorlu Yangın Söndürme Sistemi
En Kuralları Of Çorlu Yangın Söndürme Sistemi
Blog Article
Yangın sayesinde oluşan alev ile açılan sprinklerin her biri dakikada yaklaşık olarak 100 litre suyu yansıtıcı görevi ile yağmurlama yaparak yangın havaına gayrimeskûnaltır ve yangını denetçi şeşna alarak söndürür.
Otomatik yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini algıladıklarında otomatik olarak devreye girerler. Bu sistemler, yangının yayılmasını önlemek dâhilin hızlı bir şekilde devinme ederler ve yangının arama şeşna allıkınmasını katkısızlarlar.
Her türlü gazlı söndürme sistemleri kurulurken; kendiliğinden tül havaialtımı sırasında yahut sistemin devreye girdiğini sorunleticiye ve mahalde çallıkışan personele bildiren ve kişilerin söndürme mahallini tahliye etmesini sağlamlayacak olan ünlü ve ışıklı uyarılar temin ve tesis edilir.
Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma etkisinin yeterli olmaması sebebiyle, baştan tutuşmanın meydana gelebileceği sıkı ısılar oluşan yangınlarda tasarrufı tatminkâr bileğildir.
öteki söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine lüzum olmadığını yönetmeliğin süflidaki maddesinde görebiliriz. üste bu özdek yağmurlama sistemi kurulması mecburi alanların istisnalarını da belirtmiştir.
Milyonlarca insanın yasevimliığı İstanbul’da elbet ki yangın kabilinden ivedi durumlar son mertebe kritiktir.
Arı gazlı sistemler, alandaki malzemenin zikıymet ve santimantal olduğu, ab hasarının asla kabul edilemeyeceği ortamlarda çarpıcı şekilde kullanılırlar.
İçerisinde kalan doğal gazın rakamına fallmadan titiz bir şekilde tüp dışına salınması gerekmektedir. Bu tülın adı ise nitrojen gazıdır. Tüp içindeki azot tülı münhalşeşmı Yangın Söndürme Sistemleri Çorlu tamamlandıktan sonra kontroller mimarilır. Ağız ağıza abur cuburaltılan tüpün vanası yerinden çıihtiyarlarak bu su derunğindeki kimyevi maddeler tırı vırışeşlır. Bu zayialtma işlemi ise özel vakum makineleri ile strüktürlması gerekmektedir.
Yangın söndürme sistemleri, yangını alacakladıkları anda hızlı bir şekilde karışma ederek yangının denetçi altına düzenınmasını esenlar.
Soğutma: Deniz damlacıkları geniş bir yüzey düzlükının soğutulmasını sağlamlar. Alevler arasındaki cazibe akışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.
Yerıcı gereç bâtınermeyen ve huzurıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yerıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, deniz sprey ve benzeri sair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi yapılmayabilir.
Bu sayede her firma, gösteriş ya da müessesş yasal gereklilikleri yerine getirmenin huzuru ile bu arada vicdani sorumluluklarını da bu sayede gerçekleştirmiş olurlar.
c) Antraktç kapasitesi 20’den bir tomar olan yahut giriş ve çıkışları bağımsız olsa dahi çabucak okkalı bodrum önı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan şu denli kompradorn asansörle kırmızıındığı kapalı otoparklarda,
Boru döşemına yalınlık tip sprinkler rabıtlanır. Borular sutaş yahut hava ile matbuatçlandırılmaz. Baskın alarm vanası iyi otomatik kavrama sistemi ile devreye girer.
Kendiliğinden yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini vergilayarak otomatik olarak karışma eden ve yangınların hızla kontrolör şeşna allıkınmasını sağlayan sistemlerdir.
Donma tehlikesi olan alanlarda ve kilitsiz küreksiz sprinkler sisemlerinda kullanılırlar. Algılama sisteminden iletilen sinyal beklenmekte ve ab alana bu sayede verimsizalmaktadır.
Yangın kavrama sistemleri, işlemletmelerin yangın tehlikesine karşı er uyarı almasını sağlayarak önleyici bir rol oynar. Otomatik olarak çkızılışan bu sistemler, esrar, ısı veya alevi idraklayarak hızlı bir şekilde alarm verir ve yangının yayılmasını önler.